Over Cactus Marketing

Cactus Marketing helpt Nederlandse ondernemers
succesvol te zijn op de Duitse markt

Over Cactus Marketing

Duitsland is voor Nederland de grootste handelspartner en zal dit in de voorspelbare toekomst ook blijven. Veel Nederlandse ondernemingen beginnen met uitbreiding naar Duitsland vanuit een Nederlandse vestiging en missen in de startfase:

  • Duitstalige medewerkers (native speakers)
  • Voldoende marketingcapaciteiten om twee markten te bewerken
  • Gedegen kennis van de Duitse markt en de regelgeving

Wij zorgen ervoor dat de nodige kennis en capaciteiten op het juiste moment beschikbaar zijn. Onze focus ligt op de ontwikkeling van de marketingstrategie en vervolgens op de coördinatie en implementatie van de Duitse marketing- en communicatieactiviteiten. Het is onze passie en ambitie om alle mkb-bedrijven in de Randstad bij een succesvolle uitbreiding naar Duitsland te begeleiden.

Over ons

Fotoshoot Gudrun en Petra 800x898

Petra Mouw

Petra Mouw (rechts op de foto) is 100% Duits met een klein tikje Nederlands. Geboren, opgegroeid en opgeleid in Duitsland en inmiddels meer dan 20 jaar woonachtig in Nederland. Iemand die de mentaliteit van beide landen goed aanvoelt.

Gudrun Döhl

Gudrun Döhl (links op de foto) is een echte Europeaan, met Duitse roots. Zij woont al bijna 20 jaar in Nederland. Haar passie voor internationale marketing en talen heeft zij samengevoegd en ondersteunt met veel plezier Nederlandse ondernemers bij hun activiteiten op de Duitse markt.

Interview met Petra en Gudrun

Tijdens de Duitslanddag 2018 van de Duits-Nederlandse Handelskamer praten Petra en Gudrun met AHA24x7 over de volgende onderwerpen:

  • Welke verschillen in B2B-leadgeneratie zijn er tussen Duitsland en Nederland?
  • Wat zijn de belangrijkste portalen?
  • Welke fouten worden veel gemaakt en hoe kun je deze voorkomen?
Play Video

Waar komt de naam Cactus Marketing vandaan?

Toen Petra voor zichzelf begon, zocht zij een naam die

  • symboliseert waarvoor wij staan: ondernemers prikkelen om succesvol zaken te doen in Duitsland
  • bij iedereen gelijk een beeld oproept
  • min of meer in het Nederlands en Duits hetzelfde betekent

Vele jaren later worden we nog steeds aangesproken met 'Je bent toch van Cactus...?'

Een goede keuze, toch?

Wij zijn lid van de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK)

Opgericht in 1905 als Nederlands Koopmansgilde voor Duitsland, heeft de DNHK het ondernemerschap in beide landen al meer dan 115 jaar ondersteund en in belangrijke mate vormgegeven. Op het hoofdkantoor in Den Haag geven tegenwoordig meer dan 40 medewerkers antwoord op vragen over export, recht, personeel en belasting. Voor de marketingvragen kun je uiteraard bij ons terecht.