Cactus Marketing contact
Petra Mouw

Hallo, ich bin Petra

100% Duits met een klein tikje Nederlands. Dat is Petra. Geboren, opgegroeid en opgeleid in Duitsland en inmiddels ruim 20 jaar woonachtig in Nederland. Iemand die de mentaliteit van beide landen goed aanvoelt.

Duitse wortels en eerste stappen in Nederland

Mijn wieg stond in Keulen, één van de grootste en meest sympathieke steden van Duitsland. Niets wees in de eerste 30 jaar erop dat ik ooit naar Nederland zou verhuizen.

duitse-wortels-500x333

Na mijn studie bedrijfskunde in het pittoreske Beierse Passau kwam ik als marketeer terecht in het Noorden van Duitsland - niet ver van Hamburg. En toen maakte het pats/boem en ik werd verliefd op een Nederlander. De verhuizing naar Nederland kwam eraan.

Zonder kennis van de Nederlandse taal was het even wennen. Op taalles, gaan werken en veel omgaan met Nederlanders was het recept om me snel thuis te voelen. Vanuit (inter)nationaal marketing management in de medische voeding naar de geboorte van Cactus Marketing.

Mijn gastkinderen uit Berlijn

Dat ik zelf geen kinderen heb, betekent niet dat ik niet van kinderen houd. Al jaren stappen Jamil en Mustafa, twee Berlijnse jongens, in de paas- en zomervakantie op de bus naar Gouda.

mijn-gastkinderen-uit-berlijn-500x375

Zij horen bij de meer dan 200 Berlijnse kinderen uit kindertehuizen en kansarme gezinnen, die via de Nederlandse stichting Pax Kinderhulp zorgeloze vakanties bij Nederlandse gastgezinnen doorbrengen. Soms is het hartverscheurend wat zij vertellen over hun dagelijkse leven, maar meestal hebben we gewoon dikke pret met elkaar! 5 weken in het jaar die zij en ik niet willen missen.

Digital marketeer & Senior marketing professional

Hoe blijf jij op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen?

In marketing is het NIMA - het Nederlands Instituut voor Marketing - die opleidingen aanbiedt en over de kwaliteit waakt van gecertificeerde marketeers.

digital-marketeer-en-senior-marketing-professional-260x260

Als geregistreerd digital marketeer en SMP (Senior Marketing Professional) neem ik regelmatig deel aan masterclasses, workshops en nascholingen. Zo ben je als klant verzekerd dat mijn advies gebaseerd is op ervaring en kennis.

Bij Cactus Marketing richt ik me voornamelijk op marketingstrategie, B2B leadgeneratie, website/webshop aanpassingen, SEO en online marketplaces.