Petra Mouw

Hallo, ich bin Petra

100 % Duits met een tikje Nederlands

Maak kennis met mij
Duitse wortels in Keulen

Duitse wortels

Mijn wieg stond in Keulen, één van de grootste en meest sympathieke steden van Duitsland. Niets wees in de eerste 30 jaar erop dat ik ooit naar Nederland zou verhuizen. Na mijn studie bedrijfskunde in het pittoreske Beierse Passau kwam ik als marketeer terecht in het noorden van Duitsland - nIet ver weg van Hamburg. En toen maakte het pats/boem en ik werd verliefd op een Nederlander. De verhuizing naar Nederland kwam eraan.

Eerste stappen in Nederland

Eerste stappen in Nederland

Zonder kennis van de Nederlandse taal was het even wennen. Op taalles, gaan werken en veel omgaan met Nederlanders was het recept om me snel thuis te voelen. Vanuit (inter)nationaal marketing management in de medische voeding naar de geboorte van Cactus Marketing.

Mijn gastkinderen uit Berlijn

Dat ik zelf geen kinderen heb, betekent niet dat ik niet van kinderen houd. Al jaren stappen Jamil en Mustafa, twee Berlijnse jongens, in de paas- en zomervakantie op de bus naar Gouda. Zij horen bij de meer dan 200 Berlijnse kinderen uit kindertehuizen en kansarme gezinnen, die via de Nederlandse stichting Pax Kinderhulp zorgeloze vakanties bij Nederlandse gastgezinnen doorbrengen. Soms is het hartverscheurend wat zij vertellen over hun dagelijkse leven, maar meestal hebben we gewoon dikke pret met elkaar! 5 weken in het jaar die zij en ik niet willen missen. Meer over de Berlijnse vakantiekinderen vertel ik in mijn blogbericht.

Digital marketeer & Senior marketing professional

Digital marketeer & Senior marketing professional

Hoe blijf jij op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen? In marketing is het NIMA - het Nederlands Instituut voor Marketing - die opleidingen aanbiedt en over de kwaliteit waakt van gecertificeerde marketeers. Als geregistreerd digital marketeer en SMP (Senior Marketing Professional) neem ik regelmatig deel aan masterclasses, workshops en nascholingen. Zo ben je als klant verzekerd dat mijn advies gebaseerd is op ervaring en kennis. 

Bij Cactus Marketing richt ik me voornamelijk op marketingstrategie, B2B leadgeneratie,

website/webshop aanpassingen, SEO en online marketplaces. 

arrow_drop_up arrow_drop_down