Starten-in-Duitsland

Je bedrijf is succesvol in Nederland en je bent klaar voor de volgende stap

Starten in Duitsland

Van de ongeveer 190 landen waar je zou kunnen ondernemen scoort Duitsland bij veel Nederlandse ondernemers hoog.

Onze Oosterburen zijn handelspartner nummer 1. Waarom?

  • De grote afzetmarkt (83 miljoen inwoners)
  • De korte afstand
  • De goed draaiende en stabiele economie
  • De (veronderstelde) geringe cultuurverschillen
  • De verwante talen
  • De betrouwbaarheid van Duitse samenwerkingspartners

Bij het opzetten van een bedrijf in je eigen land komt er al veel kijken. Met cross-border business doe je er nog een schepje bovenop, want alles is net iets anders: de taal, de cultuur, de tradities, de distributiekanalen, de media en zelfs de humor. Allemaal punten die essentieel kunnen zijn voor het slagen.

Gelukkig sta je er niet alleen voor. Wij denken met je mee. Of het nu gaat over het sparren over jouw plannen, het vinden van zakenpartners of het uitvoeren van marketing- en communicatieactiviteiten. Je kunt rekenen op onze expertise, onze ervaring als marketeers in Duitsland en Nederland, ons netwerk van Duitstalige professionals en onze belangstelling voor jouw business.

Ondersteuning door Cactus Marketing

Lees hieronder hoe we jou kunnen ondersteunen op het gebied van marktonderzoek, opstellen van een marketingstrategie / marketingplan, vertalingen, copywriting van Duitse teksten, maken van Duitse websites / webshops en interim marketing.

Marktonderzoek

Hoe interessant is jouw product of dienstverlening voor Duitse klanten? Wie zijn jouw concurrenten? Hoe groot is de potentiële markt en wat is het prijsniveau van soortgelijke producten? Als je antwoorden op deze en andere vragen zoekt, dan is een markt- en haalbaarheidsonderzoek aan te raden.

Marketingstrategie / marketingplan

De knoop is doorgehakt, je gaat zakendoen in Duitsland. Leuk! Maar hoe en waar begin je? Regionaal starten en dan opschalen, of meteen het hele land veroveren? Op welke doelgroep kun je je het beste richten? Ga je rechtstreeks leveren of kun je beter met distributeurs of resellers werken? Welke marketingactiviteiten bieden de meeste kans op succes? Samen met jou bepalen we de strategie en stellen een marketingplan op maat op.

Duitse website / webshop

Heb je een website met een klein aantal pagina’s? Of een webshop met duizenden producten? Door middel van vertaling en transcreatie van de Nederlandse site zorgen wij voor de Duitse content, inclusief de wettelijk verplichte pagina’s zoals een ‘Impressum’ of de privacyverklaring. Ook voor Duitse zoekmachineoptimalisatie en het lokaliseren van webshops kun je bij ons terecht.

Interim marketing management

Heb je een strakke deadline voor het opstarten van de activiteiten in Duitsland, is er een omvangrijk project of zoek je tijdelijke Duitstalige marketingondersteuning op kantoor? Binnen de Randstad kun je Gudrun of Petra als marketing manager ad interim inschakelen.

Duitse vertalingen

Wil je serieus zaken doen met Duitsers? Dan is communicatie in foutloos Duits belangrijk om professioneel over te komen. Vaak kun je volstaan met een Duitse vertaling of transcreatie van je Nederlandse teksten, zoals je profielen op sociale media, product omschrijvingen of nieuwsbrieven.

Copywriting

Soms is een 1-op-1 vertaling van je Nederlandse (of Engelse) teksten niet geschikt om een doeltreffende Duitse tekst te creëren. Het is dan belangrijk om teksten te schrijven die aansluiten bij de cultuur, verwachtingen en kennis van de doelgroep. Onze Duitse copywriters verdiepen zich in jouw producten en weten dit om te zetten in overtuigende Duitse teksten.

Coaching van Duitse marketeers

Je gaat voor een flitsende start in Duitsland en neemt direct een Duitse marketeer in dienst? Wij coachen regelmatig startende Duitse marketeers zodat deze nóg sneller efficiënt aan de slag kunnen gaan. Zeker in het begin is het voor een nieuwe marketeer vaak prettig als zij of hij met iemand kan sparren die kennis heeft van marketing én de Duitse cultuur.

Wil je vrijblijvend sparren over jouw start in Duitsland?